Tyrkia svarer på USAs nye tollsatser

Tyrkia innfører nye tollsatser på en rekke amerikanske varer, som svar på at USA har innført høye tollsatser på stål og aluminium.

PRESIDENT: Den amerikanske presidenten Donald Trump har innført 25 prosent toll på stål og 10 prosent på aluminium-. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix
PRESIDENT: Den amerikanske presidenten Donald Trump har innført 25 prosent toll på stål og 10 prosent på aluminium-. Foto: Carlos Barria / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Donald Trump har innført 25 prosent toll på stål og 10 prosent på aluminium, og Tyrkia svarer nå med å innføre høye tollsatser på alt fra amerikanske biler til solkrem fra USA.

En liste landet har overlevert Verdens handelsorganisasjon (WTO) viser at den samlede verdien av de nye tollsatsene er på rundt 2,2 milliarder kroner. Det tilsvarer verdien av USAs nye tollsatser på stål og aluminium fra Tyrkia.

De nye tollsatsene trer i kraft torsdag, dagen før EUs nye tollsatser på en rekke amerikanske importvarer begynner å gjelde.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer