Tyrkia-turer som planlagt

Reiseselskapene er avventende til situasjonen i Tyrkia, og sender sine gjester til Antalya som planlagt i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så lenge Utenriksdepartementet (UD) ikke advarer mot å sende nordmenn til tyrkiske turistmål, går reisene som planlagt, opplyser informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour Norge, til NTB.

Turistmål

- Vi ønsker selvfølgelig ikke å utsette våre gjester eller ansatte for noen risiko, og har løpende dialog med UD, sier Petersson. Onsdag letter fly fra Stavanger, Oslo, Sandefjord, Bergen, Ålesund og Harstad med kurs for Antalya. Derifra blir turistene brakt med buss til de forskjellige feriemålene.

- Vi har ingen gjester som skal i nærheten av de større byene. Jeg regner med at dersom det blir opptøyer i landet, vil det skje først og fremst i Ankara og Istanbul, mener informasjonssjefen.

Sikkerhet

Informasjonssjefen i Star Tour tror ikke turistmål er mer utsatt nå enn de har vært det siste tiåret. Det tror heller ikke administrerende direktør i Saga Solreiser, Gunnar Grosvold.

- Det er de lokale myndighetene som har ansvaret for sikkerheten, og de har sørget for ekstra sikkerhetstiltak i disse områdene i flere år allerede. Våre gjester opplever situasjonen som trygg, sier Grosvold. Selskapet har lokale agenter som til enhver tid oppdaterer Sagas kontor i Norge.

- Vi har ikke fått noen signaler om at vi bør avlyse reiser til Tyrkia, sier Grosvold.

(NTB)