Tyrkia: USA og Israel advarer om «nært forestående» angrep

Ber sine borgere unngå turistmål i Istanbul og Antalya.

YNDET TURISTMÅL:  En kvinne fotograferer Istanbul og Bosporos-stredet tidligere i år. Nå frykter amerikansk og israelsk etterretning et nært forestående angrep i Istanbul eller badebyen Anatalya. Foto: Murad Sezer / Reuters / Scanpix
YNDET TURISTMÅL: En kvinne fotograferer Istanbul og Bosporos-stredet tidligere i år. Nå frykter amerikansk og israelsk etterretning et nært forestående angrep i Istanbul eller badebyen Anatalya. Foto: Murad Sezer / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA og Israel går i dag ut og advarer borgerne sine om nært forestående angrep i Tyrkia. De ber også folk om å forlate landet umiddelbart, melder Al Jazeera.

Den amerikanske ambassaden advarer sine borgere om «troverdige trusler» mot turistområder i Istanbul og badebyen Antalya. Israelske myndigheter melder om «nært forestående risikoer» for angrep.

«Hold dere unna» På hjemmesidene til USA-ambassaden i Tyrkia står det følgende: «Det er troverdige trusler mot turistområder, og da spesielt offentlige steder og havneområder i Istanbul og Antalya. Utvis ekstrem forsiktighet hvis du er i nærheten av slike områder».

Også israelerne har kommet med en klar melding til egne borgere om at de må holde seg unna overbefolkede turistmål. I tillegg ber de folk forlate landet så fort som mulig, skriver israelske Haaretz.

«Umiddelbare risikoer for terrorangrep i landet. Trusselen gjelder alle turistmål i Tyrkia», er meldingen som Statsministerens kontor i Israel nå har offentliggjort, ifølge Haaretz.

Terrorbølge De siste seks månedene har 170 personer blitt drept i ulike angrep i hovedstaden Ankara.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer