Foto: Abdalrhman Ismail/Reuters/Scanpix
Foto: Abdalrhman Ismail/Reuters/Scanpix Vis mer

Tyrkia varsler Aleppo-møte med Russland og Iran

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans russiske kollega Vladimir Putin er enige om at brudd på våpenhvileavtalen i Aleppo må stanse, ifølge tyrkiske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to diskuterte i en telefonsamtale onsdag kveld hvordan man kan redde våpenhvileavtalen som nå ser ut til å ha brutt sammen.

– De understreket at våpenhvileavtalen som ble sikret tirsdag kveld, må settes ut i livet, og at bruddene på avtalen må stanses, sier kildene til nyhetsbyrået AFP.

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier de arbeider med å komme i gang med politiske forhandlinger.

– På grunn av dette vil vi holde et tredelt møte med Tyrkia, Russland og Iran i Moskva 27. desember, sa han til kringkastingen TGRT.

Putins talsmann Dmitrij Peskov bekrefter bare overfor det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti at samtalen mellom de to presidentene fant sted.

Mens Russland og Iran støtter Syrias president Bashar al-Assad, støtter Tyrkia opposisjonen som prøver å velte ham. Avtalen som Tyrkia og Russland forhandlet fram på vegne av opprørerne og regimet, skulle ha tilrettelagt for evakuering av både sivile og opprørere fra Øst-Aleppo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer