Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkia vil ha bakkeoperasjon i Syria

- Umulig å stanse krigen på annen måte.

 BAKKESTYRKER:  Syriske regjeringssoldater feirer gjenerobring av landsbyen Ratian nord for Aleppo 6. februar.  Foto: GEORGE OURFALIAN, AFP/NTB Scanpix.
BAKKESTYRKER: Syriske regjeringssoldater feirer gjenerobring av landsbyen Ratian nord for Aleppo 6. februar. Foto: GEORGE OURFALIAN, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia mener det er blitt umulig å stanse krigen i Syria uten en bakkeoperasjon, og ber USA og andre vestlige land om å delta, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

Han sier også at Tyrkia diskuterer en bakkeoperasjon med koalisjonen i Syria ettersom landet ikke ønsker å gå inn aleine. Innen slutten av februar skal det utplasseres fire saudiarabiske jagerfly på den tyrkiske flybasen Incirlik.

Utspillet kommer etter at russiske styrker har fortsatt luftangrepene mot mål i Syria til tross for at internasjonale aktører er blitt enige om å trappe ned volden og innføre våpenhvile.

Ifølge den tyrkiske kilden har det ikke vært noe diplomatisk kontakt mellom Tyrkia og Russland siden den tyrkiske utenriksministeren møtte sin russiske motpart i desember.

Tyrkia ser også med stor uro på at den syriskkurdiske YPG-militsen vinner terreng nord i Syria, mens andre opprørsgrupper blir bombet av Russland og Assad-regimet.

(NTB-Reuters).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram