Tyrkias hær i kamp med PKK i Irak

Skal ha angrepet 50 til 60 PKK-medlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyrkiske hæren har gått inn i Nord-Irak på jakt etter kurdiske opprørere, opplyser militære kilder.

Tyrkerne skal ha angrepet 50 til 60 medlemmer av den kurdiske PKK-geriljaen. Geriljaen ble påført «betydelige tap». Nye enheter fra hæren står klare til å gripe inn, hvis det viser seg nødvendig, het det på hærens nettsider.

- Etterretningsfolk oppdaget en gruppe på 50-60 PKK-terrorister på den andre siden av den irakiske grensen. Det ble satt i verk en intensiv intervensjon, og det ble slått fast at terroristene hadde lidd betydelige tap, het det i meldingen.

Operasjonen kan bli trappet opp hvis behovet melder seg, het det videre. Tyrkia har bygd opp en styrke på rundt 100.000 soldater nær fjellområdene langs grensen, og soldatene støttes av stridsvogner, tungt artilleri og kampfly.

Regjeringen i Ankara har tidligere flere ganger truet med en militær innmarsj i det nordlige Irak. Men inntil lørdag hadde tyrkerne holdt seg tilbake, delvis som følge av sterkt politisk press fra deres viktigste allierte USA.

(©NTB)

INN I IRAK: Den tyrkiske hæren gikk lørdag inn i det nordlige Irak og påførte den kurdiske PKK-geriljaen betydelige tap i harde kamper, het det i en melding på hærens nettsider. Foto: REUTERS/Denis Sinyakov/SCANPIX
INN I IRAK: Den tyrkiske hæren gikk lørdag inn i det nordlige Irak og påførte den kurdiske PKK-geriljaen betydelige tap i harde kamper, het det i en melding på hærens nettsider. Foto: REUTERS/Denis Sinyakov/SCANPIX Vis mer