NEDGRADERT: Alle de tre sentrale kredittvurderingsbyråene har nedgradert utsiktene for den tyrkiske økonomien etter det mislykkede kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan og den sittende regjeringen i juli i fjor. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Scanpix
NEDGRADERT: Alle de tre sentrale kredittvurderingsbyråene har nedgradert utsiktene for den tyrkiske økonomien etter det mislykkede kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan og den sittende regjeringen i juli i fjor. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Tyrkias kredittverdighet nedgradert til «søppel»

Kredittvurderingsselskapet Fitch nedgraderer Tyrkias kredittverdighet til såkalt søppelstatus. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Standard & Poor's nedjusterer utsiktene for statsgjelden fra «stabil» til «negativ».

Standard & Poor's og Moody's kuttet Tyrkias kredittverdighet allerede i fjor, så nå har alle de tre sentrale kredittvurderingsbyråene nedgradert utsiktene for den tyrkiske økonomien etter det mislykkede kuppforsøket i juli i fjor.

Fitch begrunner nedgraderingen med den politiske og sikkerhetsmessige utviklingen, som har «undergravd den økonomiske yteevnen og den institusjonelle uavhengigheten».

I tillegg peker selskapet på at den tyrkiske valutaen lira har falt med 10 prosent siden starten av året, et fall som kommer på toppen av kraftig nedgang i 2016.

Standard & Poor's viser også til fallet i valutaen, og mener dette har økt inflasjonspresset og vært til skade for den økonomiske veksten.