Tyrkias kredittverdighet nedgradert til «søppel»

Kredittvurderingsselskapet Fitch nedgraderer Tyrkias kredittverdighet til såkalt søppelstatus. 

NEDGRADERT: Alle de tre sentrale kredittvurderingsbyråene har nedgradert utsiktene for den tyrkiske økonomien etter det mislykkede kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan og den sittende regjeringen i juli i fjor. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Scanpix
NEDGRADERT: Alle de tre sentrale kredittvurderingsbyråene har nedgradert utsiktene for den tyrkiske økonomien etter det mislykkede kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan og den sittende regjeringen i juli i fjor. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Standard & Poor's nedjusterer utsiktene for statsgjelden fra «stabil» til «negativ».

Standard & Poor's og Moody's kuttet Tyrkias kredittverdighet allerede i fjor, så nå har alle de tre sentrale kredittvurderingsbyråene nedgradert utsiktene for den tyrkiske økonomien etter det mislykkede kuppforsøket i juli i fjor.

Fitch begrunner nedgraderingen med den politiske og sikkerhetsmessige utviklingen, som har «undergravd den økonomiske yteevnen og den institusjonelle uavhengigheten».

I tillegg peker selskapet på at den tyrkiske valutaen lira har falt med 10 prosent siden starten av året, et fall som kommer på toppen av kraftig nedgang i 2016.

Standard & Poor's viser også til fallet i valutaen, og mener dette har økt inflasjonspresset og vært til skade for den økonomiske veksten.