Tyrkias president Erdogan mener Europa drukner flyktninger

- Krangler om å ta imot en tidel av antallet Tyrkia tar imot.

- DRUKNER FLYKTNINGER: Den frittalende presidenten Recep Tayyip Erdogan mener Europa har en del av skylda for menneskelivene som går tapt i Middelhavet. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/NTB Scanpix
- DRUKNER FLYKTNINGER: Den frittalende presidenten Recep Tayyip Erdogan mener Europa har en del av skylda for menneskelivene som går tapt i Middelhavet. Foto: REUTERS/Darren Whiteside/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mener Europa er ansvarlig for at flyktninger drukner i Middelhavet. Han beskylder EU-land for ikke å gjøre nok for å hjelpe dem som rømmer fra krigen i Syria og Irak.

Siden starten på borgerkrigen i Syria i 2011 har Tyrkia tatt imot 1,8 millioner syriske flyktninger. Erdogan har gjentatte ganger sagt at Tyrkia tar en uforholdsmessig stor del av byrden og at vestlige land bare står på sidelinja.

Den tyrkiske regjeringen praktiserer en åpen-dør-politikk overfor de syriske flyktningene, selv om deres store, og voksende, antall fører til gnisninger med lokalbefolkningen i grenseområdene.

- Tyrkia har hilst nesten to millioner mennesker velkommen, mens Europa krangler om å ta en tidel av dette. Men det er slik vi er i Tyrkia, sa Erdogan fredag i Jakarta, der han innledet et to dagers besøk i det muslimske landet.

Den frittalende presidenten gikk også langt i retning av å gi EU og europeiske land skylda for tap av menneskeliv i Middelhavet.

- Holdningen til en del land, og det apparatet de setter i sving, er av en slik karakter at mange flyktninger ender opp som druknede i Middelhavet, sa Erdogan via tolk til de frammøtte i hovedstaden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer