Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkias statsminister: - Flyet hadde ammunisjon ombord

Ampert mellom Tyrkia på den ene siden, og Russland og Syria på den andre.

TVUNGET NED: Flyet skal ha fraktet ammunisjon heter det fra Tyrkias hold, løgn sier de i Syria og Russland. Foto: CEM OKSUZ / ANADOLU AGENCY / NTB scanpix
TVUNGET NED: Flyet skal ha fraktet ammunisjon heter det fra Tyrkias hold, løgn sier de i Syria og Russland. Foto: CEM OKSUZ / ANADOLU AGENCY / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyet som var på vei til Syria fraktet russiskprodusert militærutstyr, nærmere bestemt ammunisjon, heter det fra tyrkisk hold. 

- Passasjerfly kan ikke frakte ammunisjon og forsvarsutstyr, dessverre var det slikt utstyr ombord, sier Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan. 

Både fra syrisk og russisk hold benektes dette, og Erdogan beskyldes for å lyve for å forsvare handlingene sine.

Det syriske Airbus A320 flyet fra Syrian Air ble avskåret av to tyrkiske jagerfly onsdag kveld og tvunget til å lande på Esenboga flyplassen i Ankara. 

- Det var utstyr og ammunisjon som ble sendt fra et Russisk selskap til det Syriske forsvarsministeriet, uttalte Erdogan. 

Lyver Syrias forsvarsministerium hadde en annen versjon av saken.

- Flyets last var dokumentert i detalj, og flyet fraktet ikke ulovlig materiell eller våpen, ifølge det statlige nyhetsbyrået Sana. 

- Erdogan fortsetter å lyve for å rettferdiggjøre hans fiendtlige handlinger mot Syria, het det videre. 

Rosenboronexport, selskapet som eksporterer forsvarsutstyr fra Russland hevder de ikke kjenner til flyets last, eller flygingen overhodet. 

Spent situasjon Flyet fikk lette og ta retning mot Damaskus igjen etter flere timer på bakken. Både fra Syrisk og Russisk hold reageres det sterkt på hendelsen. 

De mener Tyrkia uten grunn har satt livet til passasjerer og mannskap i fare ved å tvinge dem til å lande. 

- Piratvirksomhet i luften, raste Mahmoud Saeed, den syriske transportministeren, ifølge libanesisk tv.. 

Tyrkia har allerede en våpenembargo rettet mot Syria, og utenriksminister Ahmet Davutoglu sier de er innstilt på å stoppe frakt av våpen til Syria gjennom sitt luftrom. De hevder også at det aldri var fare for de ombord. 

Russerne fortsetter å støtte regimet i Damaskus.