Tyrkias statsminister forlot pressekonferanse

Kurdisk journalist i salen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan er på offisielt statsbesøk i Danmark for å snakke om Tyrkia og et eventuelt EU-medlemsskap. En meningsmåling i Danmark viste at 55 prosent av befolkningen er mot tyrkisk medlemsskap i unionen.

Men Erdogan var svært optimistisk med tanke på hva et tyrkisk medlemsskap kan gjøre for integreringen av muslimer i Europa. Han mener Tyrkia kan bli en bro mellom Europa og muslimer, og siktet spesielt til de siste ukenes opprør blant fransk ungdom.

Men når det kom til stykket ble det mest store ord på andres vegne. For da den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen og Erdogan skulle holde en felles pressekonferanse om samtalene sine, stakk den tyrkiske statsministeren ut bakveien.

Årsak: Det var en kurdisk journalist i salen.

Ifølge Rasmussen mente Erdogan at tv-kanalen journalisten representerte er et talerør for kurdiske rebeller, skriver nyhetsbyrået AP.

- De hører hjemme som tiltalte i en rettssal og ikke på en statsministers pressekonferanse, kunne Erdogans utenrikspolitiske rådgiver, Egeman Bagis, fortelle.

SØRGELIG ALENE: Anders Fogh Rasmussen holdt fellespressekonferansen alene. Tyrkias statsminister ønsket ikke møte en kurdisk journalist som satt i salen. Foto: Scanpix
SØRGELIG ALENE: Anders Fogh Rasmussen holdt fellespressekonferansen alene. Tyrkias statsminister ønsket ikke møte en kurdisk journalist som satt i salen. Foto: Scanpix Vis mer
BURDE VISST IKKE VÆRT DER: I hvert fall ikke om Tyrkias statsminister skulle uttalt seg. Den kurdiske journalisten Senan Guneser, som representerer tv-kanalen Roj, var statsminister Erdogans problem.