Tyrkias statsminister går av

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu sier han går av som leder for regjeringspartiet AKP, og rydder dermed veien for å bli erstattet som statsminister.

STYRKER GREPET: Tayyip Erdogan styrker grepet om makta etter at det ble kjent at Ahmet Davutoglu går av som statsminister og partileder. Foto: Adem Altan / AFP / NTB Scanpix
STYRKER GREPET: Tayyip Erdogan styrker grepet om makta etter at det ble kjent at Ahmet Davutoglu går av som statsminister og partileder. Foto: Adem Altan / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har besluttet at det av hensyn til partiet vil være det beste at partilederen byttes ut. Jeg stiller derfor ikke opp til gjenvalg som partileder, sa Davutoglu torsdag ettermiddag.

Den formelle avgangen skjer 22. mai når ledelsen i det tyrkiske regjeringspartiet AKP innkaller til ekstraordinært landsmøte for å velge ny partileder, melder CNN Turk og NTV.

I henhold til partiets vedtekter er det partilederen som også utpekes til statsministervervet. Ved å gå av som partileder, kan Davutoglu også gå av som statsminister, noe som det ifølge tyrkiske medier på forhånd har vært ventet at han kommer til å gjøre.

Erdogan-møte Davutoglu møtte i går partiets grunnlegger og president Recep Tayyip Erdogan.

Det skal utspille seg en maktkamp mellom de to partifellene, som til nå har vært regnet som nært allierte, ifølge tyrkiske medier.

Davutoglu skal ha blitt uenig med Erdogan i flere sentrale saker, og er motstander av at presidenten med å endre det parlamentariske systemet skal få mer makt. Det har allerede i flere måneder gått rykter om at de to tidligere nære allierte har blitt mindre samstemte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer