Tyrkias statsminister krever 140 000 kroner fra Facebook og Twitter

Fordi de ikke har fjernet - etter hans syn - krenkende materiale om ham på internett.

RIGORØS: Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan gir ikke opp kampen mot sosiale medier, etter at lydopptak som angivelig beviste korrupsjon i statsministerens innerste krets lekket ut på internett tidligere i år. I tillegg til innføring av nye, strenge lover - eksempelvis at publisering av lekket informasjon skal straffes med fengsel - krever han erstatning fra sosiale medier som ikke fjernet de lekkede lydklippene. Foto: OZAN KOSE / AFP PHOTO
RIGORØS: Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan gir ikke opp kampen mot sosiale medier, etter at lydopptak som angivelig beviste korrupsjon i statsministerens innerste krets lekket ut på internett tidligere i år. I tillegg til innføring av nye, strenge lover - eksempelvis at publisering av lekket informasjon skal straffes med fengsel - krever han erstatning fra sosiale medier som ikke fjernet de lekkede lydklippene. Foto: OZAN KOSE / AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan krever 140.000 kroner i erstatning for at sosiale medier ikke har fjernet det Erdogan selv mener er krenkende materiale.

Erdogans regjering blokkerte både Twitter og Facebook i mars, etter at lydopptak som angivelig beviste korrupsjon i statsministerens innerste krets hadde lekket ut på internett.

Twitter ble senere gjenåpnet da tyrkisk høyesterett hevdet at forbudet var et brudd på ytringsfriheten, men YouTube er fortsatt stengt.

Nå går Erdogan på nytt til retten for å kreve erstatning etter at en domskjennelse om å fjerne krenkende materiale om han på sosiale medier ikke har blitt håndhevet.

En tyrkisk tjenestemann uttaler at Erdogan har kommet med kravet via sin advokat. Det ønskede erstatningsbeløpet skal ligge på rundt 140.000 kroner.

Torsdag tok det tyrkiske parlamentet ytterligere grep i kampen om bekjempelse av lekkasjer da det vedtok en lov som ga utvidede makter til landets spionbyråer.

I tillegg ble det bestemt at publisering av lekket informasjon skal straffes med fengsel.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer