SENSUR:  Erdogan har stremmet inn myndighetenes grep om internett, og er nå villig til å gå enda lengre. Foto: AP Photo/NTB scanpix
SENSUR: Erdogan har stremmet inn myndighetenes grep om internett, og er nå villig til å gå enda lengre. Foto: AP Photo/NTB scanpixVis mer

Tyrkias statsminister truer med å stenge YouTube og Facebook

Etter at en rekke avslørende lekkasjer har bidratt til en eskalerende korrupsjonsskandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har allerede strammet myndighetenes grep om internett, noe som har utløst omfattende kritikk både hjemme og ute. I et TV-intervju torsdag sa han at det er flere skritt som kan tas, blant annet et forbud mot de to sosiale mediene.

Presset mot ham og regjeringen hans har økt etter lekkasjer i forrige uke av opptak der han og hans sønn angivelig diskuterer hvordan de skal skjule store pengemengder.

Erdogan avfeide dem som en ondsinnet og umoralsk sammenstilling av klipp gjort av rivaler for å skade ham foran lokalvalget 30. mars.

En rekke andre lekkasjer viser hvordan Erdogan blander seg inn i handelsavtaler og rettssaker.

Erdogan og hans regjering er rystet av en korrupsjonsskandale som først brøt ut i desember i fjor og som involverer mange av statsministerens nærmeste politiske allierte og forretningsforbindelser.

(NTB)