- Tyrkias statsminister vurderer å trekke seg

Maktkamp mellom statsminister og president Recep Erdogan.

IKKE ENIGE:  Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal nå vurdere om han går av som statsminister. Tyrkiske medier melder om maktkamp mellom han og presidenten Recep Tayyip Erdogan (t.h). Foto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix
IKKE ENIGE: Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal nå vurdere om han går av som statsminister. Tyrkiske medier melder om maktkamp mellom han og presidenten Recep Tayyip Erdogan (t.h). Foto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu vurderer å trekke seg, ifølge tyrkiske medier. Bakgrunnen skal være en maktkamp mellom ham og president Recep Tayyip Erdogan.

Davutoglu sier han foreløpig ikke har bestemt seg for om han vil gå av, ifølge avisene Hurriyet og Cumhuriyet.

Møte etter rykter Onsdag var Davutoglu i et 90 minutter langt møte med Erdogan etter meldingen om splittelsen med de to lederne. Statsministeren skal holde en pressekonferanse i morgen, melder det statlige nyhetsbyrået Anatolia.

TV-stasjonene CNN-TURK og NTV melder at regjeringspartiet AKP, som både Davutoglu og Erdogan tilhører, denne måneden skal holde et ekstraordinært møte på grunn av usikkerheten rundt statsministerens framtid.

Uenige Davutoglu har vist langt større entusiasme for flyktningavtalen med EU enn Erdogan. De to har også vært uenige om pågripelser av journalister, og Davutoglu har sagt det ikke haster å overføre mer makt til presidenten, slik Erdogan ønsker.

I går sa Davutoglu at han heller vil «tråkke på sitt ego» enn å risikere å skade AKP.

Tyrkiske medier har i lengre tid spekulert på om det pågår en konflikt mellom presidenten og statsministeren. Forrige uke vedtok AKPs partiledelse å innskrenke Davutoglus fullmakter, noe som er blitt oppfattet som et startskudd for å undergrave statsministeren autoritet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer