IKKE ENIGE:  Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal nå vurdere om han går av som statsminister. Tyrkiske medier melder om maktkamp mellom han og presidenten Recep Tayyip Erdogan (t.h). Foto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix
IKKE ENIGE: Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal nå vurdere om han går av som statsminister. Tyrkiske medier melder om maktkamp mellom han og presidenten Recep Tayyip Erdogan (t.h). Foto: Umit Bektas / Reuters / ScanpixVis mer

- Tyrkias statsminister vurderer å trekke seg

Maktkamp mellom statsminister og president Recep Erdogan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu vurderer å trekke seg, ifølge tyrkiske medier. Bakgrunnen skal være en maktkamp mellom ham og president Recep Tayyip Erdogan.

Davutoglu sier han foreløpig ikke har bestemt seg for om han vil gå av, ifølge avisene Hurriyet og Cumhuriyet.

Møte etter rykter Onsdag var Davutoglu i et 90 minutter langt møte med Erdogan etter meldingen om splittelsen med de to lederne. Statsministeren skal holde en pressekonferanse i morgen, melder det statlige nyhetsbyrået Anatolia.

TV-stasjonene CNN-TURK og NTV melder at regjeringspartiet AKP, som både Davutoglu og Erdogan tilhører, denne måneden skal holde et ekstraordinært møte på grunn av usikkerheten rundt statsministerens framtid.

Uenige Davutoglu har vist langt større entusiasme for flyktningavtalen med EU enn Erdogan. De to har også vært uenige om pågripelser av journalister, og Davutoglu har sagt det ikke haster å overføre mer makt til presidenten, slik Erdogan ønsker.

I går sa Davutoglu at han heller vil «tråkke på sitt ego» enn å risikere å skade AKP.

Tyrkiske medier har i lengre tid spekulert på om det pågår en konflikt mellom presidenten og statsministeren. Forrige uke vedtok AKPs partiledelse å innskrenke Davutoglus fullmakter, noe som er blitt oppfattet som et startskudd for å undergrave statsministeren autoritet.

Mulige etterfølgere Transportminister Binali Yildirim og Erdogans svigersønn og energiminister Berat Albayrak er blant dem som anses som Davutoglus mulige etterfølge, ifølge Cumhuriyet.

Davutoglu har vært statsminister og partileder i AKP siden 2014, da hans forgjenger Erdogan ble valgt til president.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram