Tyrkisk bombeangrep mot PKK i Nord-Irak

En kvinne omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tyrkiske bombefly angrep i morgentimene i dag kurdiske separatister i Nord-Irak, ifølge det tyrkiske forsvaret.

En talsperson for irakiske myndigheter hevder at angrepet var rettet mot ti kurdiske landsbyer i Nord-irak og at en kvinne mistet livet og to andre ble hardt skadd i angrepene, som fant sted rundt 02.30 lokal tid, melder nyhetsbyrået AP.

Angrepet var rettet mot PKK ved grenseområdene til Tyrkia og i Qandil-fjellene, som ligger lenger unna grensen. Etter flyangrepet, fortsatte det tyrkiske forsvaret å angripe Nord-Irak med langdistanse raketter fra Chakura, området der den tyrkiske, iranske og irakiske grensen møtes.

Langt unna PKK-baser

Det er ifølge irakiske myndigheter PKK-baser i området, omtrent 170 kilometer fra de tyrkiske grensene, men dette ligger langt unna de landsbyene som ble angrepet.

- Innbyggerne i området er så redde at de gjemmer seg i huler i området. De har mistet alle sine eiendeler, sier Abdullah Ibrahim.

Qandil-fjellene er oppholdssted for tyrkiske og iranske kurdiske separatister. Tre av bombeangrepene var rettet mot disse områdene.

Rettet mot PKK

- RETTET MOT PKK: Tyrkia understreker at angrepet var rettet mot PKK, og ikke den nord-irakiske befolkningen. Foto: Mustafa Ozer/AFP
- RETTET MOT PKK: Tyrkia understreker at angrepet var rettet mot PKK, og ikke den nord-irakiske befolkningen. Foto: Mustafa Ozer/AFP Vis mer

Ifølge det tyrkiske forsavret varte angrepet i til sammen tre timer. Angrepet ble begrunnet med at det var av  «militær nødvendighet.»

De understreket at angrepet var rettet mot PKK, og ikke den nord-irakiske befolkningen.

Eksperter har tidligere advart mot at et tyrkisk invasjon i Nord-Irak vil bety katastrofe.