Tyrkisk bombeangrep mot PKK i Nord-Irak

En kvinne omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tyrkiske bombefly angrep i morgentimene i dag kurdiske separatister i Nord-Irak, ifølge det tyrkiske forsvaret.

En talsperson for irakiske myndigheter hevder at angrepet var rettet mot ti kurdiske landsbyer i Nord-irak og at en kvinne mistet livet og to andre ble hardt skadd i angrepene, som fant sted rundt 02.30 lokal tid, melder nyhetsbyrået AP.

Angrepet var rettet mot PKK ved grenseområdene til Tyrkia og i Qandil-fjellene, som ligger lenger unna grensen. Etter flyangrepet, fortsatte det tyrkiske forsvaret å angripe Nord-Irak med langdistanse raketter fra Chakura, området der den tyrkiske, iranske og irakiske grensen møtes.

Langt unna PKK-baser

Det er ifølge irakiske myndigheter PKK-baser i området, omtrent 170 kilometer fra de tyrkiske grensene, men dette ligger langt unna de landsbyene som ble angrepet.

- Innbyggerne i området er så redde at de gjemmer seg i huler i området. De har mistet alle sine eiendeler, sier Abdullah Ibrahim.

Qandil-fjellene er oppholdssted for tyrkiske og iranske kurdiske separatister. Tre av bombeangrepene var rettet mot disse områdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer