- Tyrkisk by er blitt samlingssted for IS-ledere

Den tyrkiske grensebyen Sanliurfa skal ha blitt et knutepunkt for kommandanter fra Den islamske staten (IS). Nylig skal en moderat opprørsleder ha blitt forsøkt bortført fra byen på oppdrag fra IS.

BLIR SETT PÅ KAFÉ:IS-leder blir ofte sett på kafe i den tyrkiske grensebyen Sanliurfa, melder Washing Post.  I byen bor det også mange syriske flyktninger, samt journalister som dekker krigen på den andre siden av grensen.  Bildet viser en IS-soldat i Mosul. Foto: Reuters
BLIR SETT PÅ KAFÉ:IS-leder blir ofte sett på kafe i den tyrkiske grensebyen Sanliurfa, melder Washing Post. I byen bor det også mange syriske flyktninger, samt journalister som dekker krigen på den andre siden av grensen. Bildet viser en IS-soldat i Mosul. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge avisen Washington Post er IS-kommandanter ofte å se på Sanliurfas kafeer. Byen ligger like ved den syriske grensen, i kort avstand fra Raqqa, der IS har etablert det de kaller et islamsk kalifat. I byen bor det også mange syriske flyktninger, samt journalister som dekker krigen på den andre siden av grensen. Turister er heller ikke noe uvanlig syn i byen.

IS-kommandanter som søker til byen, antas å ha kommet for å hvile, møte familiemedlemmer og sikre forsyninger. Men nå er det frykt for at de også vil bruke byen til å trappe opp forfølgelsen av moderate opprørere og aktivister.

Nylig ble en moderat opprørsleder, Abu Issa, forsøkt bortført i byen på oppdrag fra IS, opplyser syriske kilder til Washington Post. Det skal ha skjedd etter en avtale mellom IS og en tyrkisk kriminell gjeng, som skal ha blitt lovet en belønning på 500.000 dollar for oppdraget.

Issa skal ha blitt tatt til fange i en bakgate i Sanliurfa etter å ha blitt lokket i en felle av sin egen sjåfør. Han ble brakt til grensen, men der skal det ha oppstått en skuddveksling mellom kidnapperne og IS-opprørerne som følge av at IS ikke ville betale for fangen. Idet tyrkiske grensevakter ankom stedet, forsvant både kidnapperne og IS-opprørerne, og den moderate opprørslederen kunne gå fri, ifølge kildene. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer