Tyrkisk ferje sank

Åtte fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei tyrkisk passasjerferje har sunket i Marmarahavet, på vei fra byen Bandirma til Istanbul. Én person er funnet omkommet, skriver BBC News.

Sank 300 meter fra land

Ytterligere sju er meldt savnet og etter såpass lang tid fryktes det at de er omkommet.

Ferja skal ha hatt over 100 passasjerer og mer enn 70 biler om bord, og forliste om lag 300 meter fra land, 15 minutter etter avgang fra Bandirma, melder AP.

Mange av passasjerene rakk å hoppe i vannet før den 118 meter lange bilferja sank. Flere lastebilsjåfører skal ha ligget og sovet i bilene sine. De fleste av de savnede antas å ha oppholdt seg i bilen da ferja gikk ned.

Ferja var feil lastet

Ifølge talsmenn for lokale myndigheter ble rundt 70 mennesker berget, og 28 av dem ble brakt til sykehus med skader. Den storstilte redningsaksjonen involverer så vel kystvakta, sivilforsvaret og lokale fiskere, støttet av dykkere og helikoptre med varmesøkende kamera.

Det antas at ferja sank fordi den var feil lastet; før den gikk ned, lente den seg over mot styrbord. Kapteinen skal ha bekreftet mistanken.

Marmarahavet er forbundet med Svartehavet i nordøst gjennom Bosporosstredet, som også deler Istanbul i to, og med Egeerhavet i sørvest gjennom Dardanellene.

Tyrkisk ferje sank
DRATT OPP AV HAVET: En overlevende får medisinsk hjelp på land etter å ha blitt reddet opp av Marmarahavet. Foto: MEHMET TOSUN/AFP/SCANPIX
DRATT OPP AV HAVET: En overlevende får medisinsk hjelp på land etter å ha blitt reddet opp av Marmarahavet. Foto: MEHMET TOSUN/AFP/SCANPIX Vis mer