Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkisk fyrverkerifabrikk eksploderte

Minst 17 drept og 68 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 17 mennesker er omkommet og 68 skadd etter at en ulovlig fyrverkerifabrikk gikk i lufta i Tyrkias største by Istanbul i dag, melder AP.

Flere ble liggende under restene av bygningen etter at deler av den kollapset, og redningsmannskaper prøvde febrilsk å få dem ut. Ifølge byens helsemyndigheter er minst åtte personer alvorlig skadd.

Ifølge Istanbuls guvernør Muammer Güler skyldtes ulykken at fyrverkeri ble antent i fabrikken, som ligger øverst i en femetasjes bygning med flere andre bedrifter. Flere av  nabobygningene fikk også skader.

- Det var en mindre brann i bygningens femte etasje før en eksplosjon drepte de åtte som så på, forteller Güler.

Fyrverkerifabrikken mangler driftstillatelse fra myndighetene.

Et vitne som jobber på en fabrikk i nærheten, forteller til tyrkiske CNN at han hørte to eksplosjoner med fem minutters mellomrom.

- Hvit røyk steg til værs fra fyrverkerifabrikken da vi kom til framsiden av bygningen, og folk løp omkring. Selv hjalp jeg seks skadde, forteller mannen, som identifiserer seg som Ali.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media