Tyrkisk hotellsmell

To ble drept og sju skadd da bomber eksploderte på to hoteller i Tyrkia i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Celalettin Cerrah sa til det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia at eksplosjonene inntraff rundt klokken 02.00 lokal tid (01.00 norsk tid) Bombene så ut til å ha gått av samtidig, meldte fjernsynskanalen CNN.

Samkjørte bomber

Dette styrket teorien om at det dreide seg om en samordnet terroraksjon, sa sikkerhetsfolk. Tyrkisk fjernsyn viste bilder av ambulanser og politibiler som raste til områdene der de to hotellene ligger.

Ansatte ved ett av hotellene fortalte ifølge nyhetsbyrået AP at de hadde fått en anonym telefonadvarsel rundt ti minutter før det smalt. Hotellene lå ifølge BBC ikke i det samme området av den tyrkiske storbyen.

Nye bomber

Noe senere tirsdag morgen ble det meldt om to bombeeksplosjoner ved en bensinstasjon i Istanbul. Ingen mennesker kom til skade i denne episoden, og en bensinlekkasje som oppsto etter eksplosjonene ble raskt utbedret.

I november i fjor ble mer enn 60 mennesker drept i fire selvmordsangrep mot jødiske og britiske mål i Istanbul. Angrepene ble gjennomført av en gruppe med forbindelse til terrornettverket al-Qaida.

NTB

HOLDER VAKT:</B> Politi var raskt på plass og holdt vakt utenfor de to hotellene som ble rammet av bomber i natt.