Tyrkisk økonomiminister går av

Den tyrkiske økonomiministeren Kemal Dervis kunngjorde lørdag at han trekker seg fra regjeringen til statsminister Bülent Ecevit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dervis sa han ville fortsette å jobbe for å bygge en koalisjon av sentrum-venstrepartier foran valget i Tyrkia til høsten.

Den offisielt partiløse ministeren har tidligere gitt støtte til partiet til tidligere utenriksminister Ismail Cem, Det nye tyrkiske parti (YTP), som ble stiftet i juli.

På sin pressekonferanse lørdag ville han imidlertid ikke si om han kom til å bli medlem av YTP.

Dervis meldte også forrige måned at han trakk seg fra regjeringen, men ble likevel sittende etter oppfordring fra den tyrkiske presidenten. Tidligere denne uken ba statsminister Ecevit Dervis om å velge side, og bestemme seg for om han fortsatt ville være lojal mot regjeringen, eller trekke seg.

Økonomiministeren, som nyter stor respekt for å ha forhandlet fram en avtale mellom Det internasjonale pengefondet (IMF) og Tyrkia, hadde da hatt møter med lederne i forskjellige opposisjonspartier, med sikte på å danne en allianse foran valget i Tyrkia 3. november.

Dervis er den siste i en rekke av ministere som har trukket seg fra regjeringen til den 77 år gamle Ecevit siden begynnelsen av juli. Statsministerens Demokratiske venstreparti har mistet over 60 av sine representanter i nasjonalforsamlingen, ved at de har meldt seg ut av partiet.

(NTB)

TREKKER SEG:</B> Økonomiminister Kemal Dervis trekker seg fra Tyrkias regjering.