Tyrkisk politi frykter bomber på offentlige steder

UD ber nordmenn lytte til myndighetene.

OPPTØYER: Det har vært voldelige konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i flere tyrkiske byer de siste dagene. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix
OPPTØYER: Det har vært voldelige konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i flere tyrkiske byer de siste dagene. Foto: Murad Sezer / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Istanbul har gått ut med en advarsel om mulige bomber plassert på offentlig transport og offentlige bygg, opplyser Utenriksdepartementet.

På sitt nettsted skriver UD at den norske ambassaden i Ankara ber nordmenn i området lytte til myndighetene og følge deres anvisninger. Oppfordringen ble først omtalt av Aftenposten.

«I etterkant av terroranslag i Tyrkia den siste tiden, har det vært voldelige konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i flere tyrkiske byer. Det kan forventes ytterligere demonstrasjoner og uroligheter i tiden framover», heter det i den siste oppdateringen i UDs reiseråd.

Sist onsdag ble to tyrkiske politimenn drept nær grensen til Syria. Den militante fløyen i det kurdiske arbeiderpartiet PKK tok på seg skylden for drapene og hevdet at politimennene hadde samarbeidet med jihadistgruppen Islamsk Stat (IS) og ble likvidert som en hevnaksjon for selvmordsangrepet i Suruc i starten av forrige uke.

Tirsdag holder NATO hastemøte om Tyrkias sikkerhet etter at landet innledet militæraksjoner mot IS og PKK.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer