Tyrkisk politi har sluppet nytt bilde av den mistenkte etter nattklubbmassakren

Har ikke identifisert gjerningsmannen.

MISTENKT: Dette er bildet av den mistenkte etter nattklubbmassakren i Istanbul. Foto:  AFP PHOTO / Turkish police / NTB Scanpix
MISTENKT: Dette er bildet av den mistenkte etter nattklubbmassakren i Istanbul. Foto:  AFP PHOTO / Turkish police / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkisk politi bedriver en intensiv jakt på mannen som skjøt og drepte 39 personer på nattklubben Reina i Istanbul like over midnatt 1.januar.

I dag har de sluppet et nytt bilde av den mistenkte.

Så langt har ikke politiet lyktes i å identifisere gjerningspersonen, men ifølge tyrkiske medier tror man at han kommer fra enten Usbekistan eller Kyrgisistan, skriver nyhetsbyrået AP.

Men følge Tyrkias visestatsminister Numan Kurtulmus har politiet nå gjerningsmannens fingeravtrykk.

- Politiet er nå i ferd med å identifisere ham, sier Kurtulmus.

Åtte pågrepet

Tidligere i dag ble det kjent at åtte personer som skal ha hatt tilknytning til nattklubbangrept er pågrepet i Tyrkia.

Personen skal ha blitt pågrepet i Istanbul, men det er ikke kjent hvilke tilknytning tyrkiske myndigheter mener de skal ha hatt til angrepet.

IS påtok seg tidligere i dag skylda for angrepet.

NYTTÅRSTRAGEDIE: Nye overvåkingsbilder viser trolig gjerningsmannen bak terroren i Tyrkia i det øyeblikket han avfyrer de første skuddene utenfor nattklubben Reina i Istanbul nyttårsnatta. Video: AP DV Vis mer

27 utlendinger drept

Det nye året var kun en drøy time gammel da én person tok seg inn på den populære nattklubben og skjøt rundt seg.

39 personer ble drept og ytterligere 65 såret.

Blant dem som så langt er identifisert er 25 av de drepte utlendinger og 13 tyrkere. Blant utlendingene var det statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

25 av de drepte er menn og 14 er kvinner, skriver avisen Hurriyet.

46 av de skadde blir fremdeles behandlet på sykehus, skriver CNN. Flere av dem skal ha kritiske skader.

Overvåkningsbilder viser øyeblikket da gjerningsmannen i mørke klær ankom nattklubben og begynte å fyre løs. Tyrkias visestatsminister, Numan Kurutlmus sier at gjerningsmannen opptrådte alene.

Mysterium

Fortsatt er det et mysterium hvordan gjerningsmannen klarte å rømme fra åstedet. Det ligger en politistasjon tvers over gata for nattklubben.

Det er også 300 overvåkingskameraer inne på utestedet og i området rundt. Ifølge The Guardian kan gjerningsmannen ha latt som han var et skadet offer for terroren i kaoset i etterkant