Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkisk politi ransaker kontorene til Tyrkias tredje største parti

Sperrer av området rundt det prokurdiske partiet HDPs kontorer i Istanbul.

SLO TIL MOT PARTIKONTORER:  Tyrkisk opprørspoliti har her sperret av gatene mens tyrkisk antiterrorparti ransaker kontorene til HDP i Istanbul. Foto: NTB Scanpix  / AFP / OZAN KOSE
SLO TIL MOT PARTIKONTORER: Tyrkisk opprørspoliti har her sperret av gatene mens tyrkisk antiterrorparti ransaker kontorene til HDP i Istanbul. Foto: NTB Scanpix / AFP / OZAN KOSE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi ransaket kontorene til det største prokurdiske partiet sentralt i Istanbul fredag. Flere personer skal ha blitt pågrepet og dokumenter beslaglagt.

Det prokurdiske partiet HDP kom seg over sperregrensa og fikk hele 13 prosent i valget i fjor sommer. Etter at president president Recep Tayyip Erdogan lyste ut nyvalg, fikk de 10,6 prosent.

Opprørspoliti sperret av gaten i Beyoglu-distriktet der kontoret til partiet HDP er lokalisert, mens antiterrorpoliti gjennomførte et søk, ifølge AFP.

Tyrkiske medier melder at flere personer ble pågrepet i den to timer lange aksjonen, inkludert leder Rukiye Demir i HDP i Beyoglu.

- Skremmende utvikling Ytringsfrihetsorganisasjonen PEN slo alarm om en skremmende utvikling i Tyrkia i en ny rapport i desember, hvor de skriver at Erdogan stadig strammer grepet.

Rapporten "Surveillance, Secrecy and Self-censorship: New Digital Freedom Challenges in Turkey" , som lanseres av PEN International og Norske PEN, dokumenterer hvordan regimet i Ankara i økende grad tar i bruk hardtslående tiltak for å kneble ytringsfriheten i landet.

- Den digitale sensuren rammer ikke bare forfattere og journalister, den rammer hele befolkningen, slår rapporten fast.

Øker presset mot HDP Myndighetene har trappet opp det juridiske presset mot HDP, mens militæret fører en nådeløs kampanje mot militante kurdere i sørøst.

Påtalemyndigheten har startet etterforskning av to andre ledere i HDP - Selahattin Demirtas og Figen Yuksekdag - og president Recep Tayyip Erdogan har tatt til orde for at deres politiske immunitet blir opphevet.

Tyrkiske myndighetene anklager HDP for å opptre som den politiske grenen til det forbudte kurdiske geriljaen PKK, som er stemplet som en terrorgruppe av Tyrkia og landets vestlige allierte. HDP avviser dette.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media