Tyrkisk politi skyter med vannkanoner

Ville marsjere inn i den omstridte Geziparken.

VANNKANON: Tyrkisk politi brukte lørdag igjen vannkanoner for å spre demonstranter som ville marsjere inn i den omstridte Geziparken i Istanbul. Foto:  EPA/ULAS YUNUS TOSUN/NTB Scanpix
VANNKANON: Tyrkisk politi brukte lørdag igjen vannkanoner for å spre demonstranter som ville marsjere inn i den omstridte Geziparken i Istanbul. Foto: EPA/ULAS YUNUS TOSUN/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi brukte lørdag igjen vannkanoner for å spre demonstranter som ville marsjere inn i den omstridte Geziparken i Istanbul.

Det var planene om bygging i Geziparken som i juni startet protestene som utviklet seg til en bred folkelig protest mot tyrkiske myndigheter.

Politiet brukte lørdag både vannkanoner og tåregass for å spre menneskemengden som hadde samlet seg. Demonstrasjonen lørdag var imot et lovforslag som vil ta fra forbundet til arkitekter og ingeniører som har deltatt i protestene, retten til å godkjenne byggeprosjekt.

Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan har måttet tåle mye kritikk både fra egne innbyggere, og internasjonalt, for hvordan Tyrkia har håndtert demonstrasjonene.

Han er også blitt kritisert for å ha en for autoritær lederstil.

(NTB)