Tyrkisk skole kollapset - 15 døde

Ytterligere 15 kan være begravet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 15 elever mistet livet da en religiøs internatskole for jenter falt sammen i Tyrkia fredag, ifølge kringkasteren NTV.

Det fryktes at opptil 15 andre er sperret inne under steinmassene, ifølge guvernøren i Konya, Osman Aydin.

Rundt 40 jenter i alderen åtte til 16 år befant seg i bygningen, som ligger i landsbyen Balcilar i provinsen Konya. Jentene gikk på koranskole i sommerferien.

Ordfører Mehmet Demirgul i Balcilar sier at myndighetene tror den tre etasjer høye bygningen raste sammen som følge av en gasseksplosjon. Luktet gass
Merve Avci, en 13 år gammel elev som fikk lettere skader, sier hun luktet gass som kom fra underetasjen, og at hun deretter kjente eksplosjonen.

- Jeg var i den delen av bygningen som ikke kollapset, sammen med fem av vennene mine, like etter eksplosjonen. Vi følte varmen fra flammene som steg opp fra underetasjene, forteller hun til nyhetsbyrået Anatolia.

- Før eksplosjonen hørte jeg en av lærerne våre si at en gass-slange ikke var festet slik den skulle på kjøkkenet, legger hun til.

Minst 25 studenter ble skadd i ulykken, ifølge Reuters. Tre av dem hadde alvorlige forbrenninger.

Graver i steinmassene
Flere titall menn med økser og hammere prøvde fredag å komme seg gjennom steinmassene og redde elevene som sitter fast.

TV-kanaler viste bilder av skadde jenter som ble fraktet av gårde til sykehus. Legepersonell sto klare på stedet til å ta imot elever som ble dratt ut fra steinruinene.

(NTB-AFP-Reuters)

LETER ETTER OVERLEVENDE: Letermannskaper prøver å finne de savnede under ruinene av koranskolen i Tyrkia. Foto: Scanpix/Ap
LETER ETTER OVERLEVENDE: Letermannskaper prøver å finne de savnede under ruinene av koranskolen i Tyrkia. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
Tyrkisk skole kollapset - 15 døde