VIDEO: Dette bildet fra en overvåkingsvideo viser den saudiske journalisten Jamal Khashoggi på vei inn på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Siden da har ingen sett ham. Foto: NTB Scanpix/Reuters TV
VIDEO: Dette bildet fra en overvåkingsvideo viser den saudiske journalisten Jamal Khashoggi på vei inn på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Siden da har ingen sett ham. Foto: NTB Scanpix/Reuters TVVis mer

Tyrkisk tjenestemann: - Ble partert i konsulatet

Jamal Khashoggi skal ha blitt drept og deretter partert, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

En tyrkisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået AP at politiet har funnet beviser i Saudi-Arabias konsulat på at skribenten Jamal Khashoggi ble drept der.

CNN melder tirsdag kveld at en tyrkisk offentlig tjenestemann har uttalt at Khashoggi ble partert etter at han ble drept inne i konsulatet.

Påstanden kommer etter at tyrkiske etterforskere, natt til tirsdag, avsluttet sine ni timer lange undersøkelser på konsulatet.

Det har nå gått nesten to uker siden journalisten Jamal Khashoggi gikk inn i konsulatet. Khashoggi har ikke blitt sett siden, og kilder i det tyrkiske statsapparatet har hevdet at journalisten ble mishandlet, drept og partert inne på konsulatet.

Saudi-Arabia avviser anklagene.

Det siste året har Khashoggi vært bosatt i USA, hvor han blant annet skrev for Washington Post.

Her har han levert kommentarartikler med kritikk av kronprins bin Salman. Samme avis skrev i forrige uke at amerikanske etterretningsorganisasjoner hadde fått informasjon om at kronprins Mohammed bin Salman beordret en operasjon for å lokke Khashoggi ut av USA og pågripe ham.

Dagbladet følger saken.

DREPT: Journalisten Jamal Khashoggi hevdes å ha blitt drept. Disse bildene, som ble først offentliggjort av Tyrkisk TV, skal angivelig vise draptsteamet ankomme det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Tyrkiske myndigheter mener at det var her drapet skjedde. Video: NTB Vis mer