Tyrkiske bakkestyrker har tatt seg inn i Syria

Tyrkiske styrker har innledet en bakkeoffensiv i kurdiskkontrollerte syriske områder, opplyser Tyrkias forsvarsdepartement.

INN I SYRIA: Tyrkiske bakkestyrker tok seg onsdag kveld inn i Syria. Foto: BULENT KILIC / AFP / NTB scanpix
INN I SYRIA: Tyrkiske bakkestyrker tok seg onsdag kveld inn i Syria. Foto: BULENT KILIC / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det tyrkiske militæret og Den syriske nasjonale arme har innledet en bakkeoperasjon øst for elven Eufrat, tvitrer departementet.

Den protyrkiske syriske militsen ble dannet forrige uke, og en av dens talsmenn sier til AFP at bakkefasen av offensiven begynte i Tell Abyad-området, som kontrolleres av den kurdiske YPG-militsen.

Tyrkiske medier skriver at spesialstyrker og pansrede kjøretøyer har krysset grensen flere steder. Den kurdiskkontrollerte opprørsalliansen SDF sier at de slo tilbake et tyrkisk framstøt i Tell Abyad-regionen.

Langt mer enn sanksjoner

USAs president Donald Trump sier han vil knuse Tyrkias økonomi dersom den militære operasjonen gjennomføres på en måte som ikke er «human». Han vil imidlertid ikke si noe nærmere om hva han legger i uttrykket.

- Jeg vil gjøre noe langt mer enn sanksjoner, dersom han ikke gjennomfører dette på en så human måte som mulig. Så får vi bestemme hva det betyr underveis. Hvis han gjør det på en urimelig måte, vil det koste ham svært dyrt, sa Trump om Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans offensiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer