Tyrkiske butikkeiere hylles som helter

Slår tilbake mot mobben i London med balltrær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er et tyrkisk-kurdisk område. Kommer de til våre butikker, slåss vi tilbake med balltrær, sier en tyrkisk butikkeier til Daily Mail.

Butikkeieren var en av flere hundre borgere med tyrkisk-kurdisk bakgrunn som i går natt heroisk forsvarte butikkene sine i Dalston og Hackey i Nord-Øst-London.

Nå hylles de som helter på sosiale medier og i engelske aviser. Plyndringen av London har pågått i fire dager med enorme tap for butikkeiere og forsikringsselskaper, men noen lot seg altså ikke bli herset med av mobben som nærmest har skapt unntakstilstand i London.

I tillegg til å beskytte sine egne butikker, hindret butikkeierne større områder i Shacklewell Lane og Dalston fra å bli plyndret.

I en video fra The Guardian (se øverst i saken), ser man tydelig hvordan butikkeierne jager plyndrerne tilbake, før de stiller seg skulder til skulder og forsvarer eiendommen sin. Butikkeierne skal ha ringt politiet flere ganger, uten å få hjelp, dermed ble de overlatt til å løse problemet selv.

Øyenvitner forteller om enorme ødeleggelser og plyndringer i hele London. En The Guardian-leser forteller følgende om hva han så i Sør-London i natt.

- Det var surrealistisk å se Clapham Junction bli systematisk plyndret. Nesten alle butikker ble plyndret, men bokhandlere, veldedighetsbutikker og M&S ble ikke rørt. Det var ikke noe politi til stede i nesten tre timer, selv de best sikrede butikkene, som smykkeforretninger, ble invadert. De hadde godt med tid til å bryte seg inn. Da politiet endelig kom, sleit de fleste plyndrerne seg hjemover med lommene fulle av klær og elektriske varer. De tok alt de kom over!