Tyrkiske gisler funnet drept i Irak

To tyrkiske statsborgere som ble holdt som gisler i Irak, er blitt funnet skutt og drept nord for den irakiske byen Baiji, opplyser irakisk politi til TV-stasjonen Al-Jazeera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Al-Jazeera har erfart fra kilder i det irakiske politiet at levningene til to tyrkiske gisler som ble henrettet med skudd ble funnet ved hovedveien nær Al-Sharkatområdet i byen Baiji, opplyste den arabiske kringkasteren fredag.

Politiet skal ha brakt levningene til sykehuset i Al-Sharkat.

Fredag kveld la en gruppe som kaller seg «Gruppen for islamistisk forening» ut en uttalelse på en islamistisk nettside der den truer med å bruke makt for å hindre Tyrkia i å sende militært utstyr og hjelp til de amerikanskledete styrkene i Irak.

Baiji ligger midt i det sunnimuslimske beltet som strekker seg nord og vest for hovedstaden Bagdad. Meldingene om de to drepte gislene kom under et døgn etter at den italienske journalisten Enzo Baldoni ble drept foran åpent kamera.

Onsdag viste den tyrkiske TV-kanalen NTV et videoklipp med to tyrkiske ingeniører som var blitt bortført fra sin arbeidsplass. Videoen viste væpnede opprørere som truet med å drepe gislene dersom ikke deres arbeidsgiver trakk seg ut av Irak innen 72 timer. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia rapporterte senere at arbeidsgiveren til de to ingeniørene hadde meddelt at de ville stanse arbeidet i Irak.

I alt er minst seks tyrkere blitt bortført i Irak denne måneden, ifølge nyhetsbyrået AFP.

To tyrkiske bedrifter som har ansatte i Irak, Sa-Ra og Usluer, har uttalt at de kommer til å trekke seg ut av landet etter at flere av deres ansatte ble bortført fra arbeidsplassen av irakiske opprørere.

En rekke andre tyrkiske selskaper har allerede trukket seg ut.

NTB