- Tyrkiske jagerfly traff kurdiske militære mål

Svar på PKK-angrep, ifølge avis.

STRIDENS KJERNE:  Røyk etter eksplosjoner i den kurdiske grensebyen Kobani natt til mandag. Byen har vært under massivt angrep fra IS-krigere de siste ukene, og kurdere har savnet militær støtte fra tyrkiske styrker rett over grensa. Ifølge en tyrkisk avis har nå tyrkiske jagerfly angrepet viktige posisjoner til det kurdiske arbeiderpartiet PKK sørøst i Tyrkia. Foto: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix.
STRIDENS KJERNE: Røyk etter eksplosjoner i den kurdiske grensebyen Kobani natt til mandag. Byen har vært under massivt angrep fra IS-krigere de siste ukene, og kurdere har savnet militær støtte fra tyrkiske styrker rett over grensa. Ifølge en tyrkisk avis har nå tyrkiske jagerfly angrepet viktige posisjoner til det kurdiske arbeiderpartiet PKK sørøst i Tyrkia. Foto: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyrkiske jagerfly angrep kurdiske PKKs mål sørøst i Tyrkia søndag, ifølge tyrkisk avis.

Luftangrepene førte til «omfattende skader» på Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), melder den tyrkiske avisa Hurryiet tirsdag.

- F-16 og F-4-jagerfly tok av fra baser i den sørøstlige provinsene Siyarbakir og Malataya og slapp en rekke bomber på PKK-mål, skriver avisa. En ikke navngitt sikkerhetskilde bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at tyrkiske fly bombet områder i sørøst hvor PKK har baser.

Brutt toårig våpenhvile Luftangrepene ble gjennomført etter at PKK i tre dager har angrepet en tyrkisk militær utpost med granater, raketter og maskingevær i Hakkari-provinsen i nærheten av den irakiske grensen, ifølge avisa.

Dette er det første betydelige luftangrepet siden Tyrkia inngikk en skjør våpenhvile med PKK for to år siden.

Ifølge Hurryiet var Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu orientert om angrepene. Det tyrkiske militæret har hittil ikke kommentert saken, men generalstaben skriver i en uttalelse at de «umiddelbart åpnet ild som strengeste form for reaksjon» på angrepet, skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer