- Tyrkiske jagerfly traff kurdiske militære mål

Svar på PKK-angrep, ifølge avis.

 STRIDENS KJERNE:  Røyk etter eksplosjoner i den kurdiske grensebyen Kobani natt til mandag. Byen har vært under massivt angrep fra IS-krigere de siste ukene, og kurdere har savnet militær støtte fra tyrkiske styrker rett over grensa. Ifølge en tyrkisk avis har nå tyrkiske jagerfly angrepet viktige posisjoner til det kurdiske arbeiderpartiet PKK sørøst i Tyrkia. Foto: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix.
STRIDENS KJERNE: Røyk etter eksplosjoner i den kurdiske grensebyen Kobani natt til mandag. Byen har vært under massivt angrep fra IS-krigere de siste ukene, og kurdere har savnet militær støtte fra tyrkiske styrker rett over grensa. Ifølge en tyrkisk avis har nå tyrkiske jagerfly angrepet viktige posisjoner til det kurdiske arbeiderpartiet PKK sørøst i Tyrkia. Foto: Umit Bektas, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske jagerfly angrep kurdiske PKKs mål sørøst i Tyrkia søndag, ifølge tyrkisk avis.

Luftangrepene førte til «omfattende skader» på Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), melder den tyrkiske avisa Hurryiet tirsdag.

- F-16 og F-4-jagerfly tok av fra baser i den sørøstlige provinsene Siyarbakir og Malataya og slapp en rekke bomber på PKK-mål, skriver avisa. En ikke navngitt sikkerhetskilde bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at tyrkiske fly bombet områder i sørøst hvor PKK har baser.

Brutt toårig våpenhvile Luftangrepene ble gjennomført etter at PKK i tre dager har angrepet en tyrkisk militær utpost med granater, raketter og maskingevær i Hakkari-provinsen i nærheten av den irakiske grensen, ifølge avisa.

Dette er det første betydelige luftangrepet siden Tyrkia inngikk en skjør våpenhvile med PKK for to år siden.

Ifølge Hurryiet var Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu orientert om angrepene. Det tyrkiske militæret har hittil ikke kommentert saken, men generalstaben skriver i en uttalelse at de «umiddelbart åpnet ild som strengeste form for reaksjon» på angrepet, skriver avisa.

- Tyrkia bistår IS Våpenhvilen ble inngått etter over 20 år med væpnet konflikt. Den kurdiske befolkningen anklager Tyrkia for å hindre dem i å bistå kurdere i Syria i kampen mot Den islamske stat (IS).

Flere hevder at Tyrkia hjelper IS i kampen mot den kurdiske YPG-militsen, som er den væpnede fløyen av partiet PYD.

(NTB-Reuters).

 IKKE BARE IS:  Kurdere i byen Diyarbakir sørøst i Tyrkia demonstrerer mot tyrkiske sentralmyndigheter i forbindelse med begravelsen til en kurdisk demonstrant som skal ha blitt drept tyrkisk miltære. Foto: Osman Orsal, Reuters/NTB Scanpix.
IKKE BARE IS: Kurdere i byen Diyarbakir sørøst i Tyrkia demonstrerer mot tyrkiske sentralmyndigheter i forbindelse med begravelsen til en kurdisk demonstrant som skal ha blitt drept tyrkisk miltære. Foto: Osman Orsal, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer