Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkiske kilder hevder saudiarabisk regimekritiker er drept av Saudi-Arabia

Tyrkia har konkludert med at den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept i Istanbul av et «team» fra hjemlandet, skriver Washington Post.

SAVNET: En plakat av den savnede journalisten Jamal Khashoggi henges opp. Nå hevder enkelte kilder at han er drept. Foto: AP / NTB Scanpix
SAVNET: En plakat av den savnede journalisten Jamal Khashoggi henges opp. Nå hevder enkelte kilder at han er drept. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske myndigheter har etterforsket forsvinningen til den regimekritiske journalist, som blant annet skrev for Washington Post. Han ble sist sett på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul.

Nå sier to anonyme kilder tilknyttet den tyrkiske etterforskningen at tyrkerne har konkludert med at Khashoggi ble drept på konsulatet, skriver avisen.

- 15 medlemmer av et saudiarabisk team begikk et planlagt drap, sier kildene.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan skal søndag komme med en uttalelse om saken. Saudi-Arabia har nektet for at de har kjennskap til Khashoggis forsvinning.

Khashoggi har markert seg som kritisk til hjemlandets mektige kronprins Salman og hans krigføring i Jemen. Siden i fjor har Khashoggi bodd i eksil i USA av frykt for pågripelse i Saudi-Arabia. Han dro til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul tirsdag for å hente noen dokumenter i forbindelse med en ekteskapslisens. Siden har ingen sett ham

Fredag trykket Washington Post en tom spalte signert Khashoggi, under tittelen «En savnet stemme».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!