Tyrkia-Nederland-konflikten:

Tyrkiske kjøttprodusenter utviser 40 nederlandske kyr

Konflikten mellom Tyrkia og Nederland fortsetter.

KONFLIKT: Tyrkias president Erdogan har gått hardt ut mot Nederland etter at to tyrkiske ministre ble nektet innreise til landet forrige uke. Han får støtte fra kjøttprodusenter i Tyrkia, som nå har valgt å sende 40 kyr tilbake til Nederland for å vise sin protest mot landet. Foto: NTB scanpix
KONFLIKT: Tyrkias president Erdogan har gått hardt ut mot Nederland etter at to tyrkiske ministre ble nektet innreise til landet forrige uke. Han får støtte fra kjøttprodusenter i Tyrkia, som nå har valgt å sende 40 kyr tilbake til Nederland for å vise sin protest mot landet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Krangelen mellom de to landene startet i forrige uke da to tyrkiske ministre ble nektet innreise til Nederland for å holde valgmøter der.

Nå har tyrkiske kjøttprodusenter sendt 40 nederlandske kyr tilbake til Nederland for å vise sin protest mot landets myndigheter, skriver Bloomberg.

Symbolsk handling

Det er medlemmer av den tyrkiske foreningen Beef and Lamb Producers Association som har sendt kyrene tilbake, opplyser organisasjonens formann Bulent Tunc, ifølge det amerikanske nyhetsbyrået.

Tunc kaller utvisningen av kyrene for en symbolsk handling, og sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har bred støtte blant foreningens 160 000 medlemmer.

Les også: Erdogan til tyrkisk folkehav: - Nederland oppfører seg som en bananrepublikk

Medlemmer av foreningen vurderer også å boikotte innkjøp av nederlandske traktorer, utstyr, fôr og oksesæd. Videre vurderer de å utvide boikotten til å også gjelde Østerrike, ettersom de mener landet deler holdningene til Nederland, skriver Bloomberg.

- Det er mange muligheter. Tyrkia har et stort marked for import som mange land ønsker å få tilgang til, sier Bunc, ifølge nyhetsbyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer