SKJULER ANSIKTET: En av de tiltalte offiserene ankommer retten. Foto: Antonis Pasvantis / InTime News / AP / NTB Scanpix
SKJULER ANSIKTET: En av de tiltalte offiserene ankommer retten. Foto: Antonis Pasvantis / InTime News / AP / NTB ScanpixVis mer

Tyrkiske kupp-offiserer dømt i Hellas

Flyktet i helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte tyrkiske offiserer som flyktet til Hellas da militærkuppet i hjemlandet slo feil, ble torsdag funnet skyldige i å ha tatt seg ulovlig inn i landet og dømt til to måneders betinget fengsel.

De tyrkiske offiserene flyktet i helikopter til den greske byen Alexandroupoli lørdag. Torsdag ble de ført inn i en rettssal i byen, iført håndjern og med tildekkede ansikter.

De åtte offiserene risikerte opptil fem års fengsel, men slapp med to måneder betinget. De blir imidlertid sittende i politiets varetekt inntil søknadene deres om politisk asyl er ferdigbehandlet, trolig i august.

Tyrkiske myndigheter krever de åtte utlevert og lover på gi dem en rettferdig behandling i hjemlandet, noe forsvarene deres ikke fester lit til at de vil få.

Tyrkias ambassadør i Ankara, Kerim Uras, sier at det kan få følger for forholdet mellom de to NATO-allierte landene dersom begjæringen om utlevering ikke blir tatt til følge.

– Jeg håper at vi raskt kan gå gjennom denne rettsprosessen, slik at disse terrorist-elementene kan returneres til Tyrkia og bli stilt til ansvar, sier Uras.

(NTB)