Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep nattklubb i Tyrkia nyttårsaften

Tyrkiske medier: Nattklubb-drapsmannen var IS-medlem fra Usbekistan

Tidligere meldt at han var uigur fra Kina. 

DREPTE 39: Gjerningsmannen skjøt og drepte 39 mennesker og skadet 69 nyttårsaften. Foto: Murat Ergin/Ihlas News Agency via REUTERS/NTB Scanpix
DREPTE 39: Gjerningsmannen skjøt og drepte 39 mennesker og skadet 69 nyttårsaften. Foto: Murat Ergin/Ihlas News Agency via REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som drepte 39 mennesker på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften, er identifisert som et IS-medlem fra Usbekistan, melder tyrkiske medier.

Sentralasiatisk celle

Det har kommet mange ulike meldinger om identiteten til gjerningsmannen, som fortsatt er på frifot. Ifølge tidligere meldinger var han uigur og kom fra Kina.

Søndag meldte imidlertid flere tyrkiske aviser at mannen er identifisert som en 34-åring fra Usbekistan. Han skal være medlem av en sentralasiatisk IS-celle.

Innen IS skal han ha kodenavnet Ebu Muhammed Horasani, ifølge avisen Hurriyet.

LES OGSÅ: Tidligere har ikke IS villet ta på seg ansvaret for terror i Tyrkia. Nå skryter de av nattklubbangrepet

Opplysningene er ikke bekreftet av tyrkiske myndigheter.

Det var rundt klokka 01.15 natt til 1. januar at den væpnede angriperen tok seg inn i nattklubben Reina, som ligger i den europeiske delen i Istanbul ved Bosporosstredet.

120 og 180 skudd

Angriperen skal ha fyrt av mellom 120 og 180 skudd inne på nattklubben, ifølge NTB.

Flere av ofrene var utlendinger. Blant dem var statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

LES OGSÅ: Jake (35) overlevde nattklubbmassakren: - Da han skjøt meg, beveget jeg meg ikke. Jeg lot ham bare skyte meg

(NTB/Dagbladet)

SKUDD: En nylig frigitt overvåkningsvideo fra angrepet på en nattklubb i Istanbul, viser at en person kommer løpende inn på nattklubben. Bildene viser også at skudd treffer fortauet, og en bil. Natt til 1. januar ble 39 mennesker drept på nattklubben, og 65 skadet. Den mistenkte gjerningsmannen er på frifot, og ennå ikke identifisert. Video: C... Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling