DEMONSTRERER: Tyrkiske menn har de siste dagene tatt til gatene iført miniskjørt for å demonstrere sin avsky mot de kvinnefiendtlige holdningene som eksisterer i landet. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB Scanpix
DEMONSTRERER: Tyrkiske menn har de siste dagene tatt til gatene iført miniskjørt for å demonstrere sin avsky mot de kvinnefiendtlige holdningene som eksisterer i landet. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB ScanpixVis mer

Tyrkiske menns svar på det groteske drapet: Demonstrerer i miniskjørt

- Vi vil også sende en invitasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste dagene har man kunnet være vitne til et noe selsomt syn i gatene i flere tyrkiske byer. Menn som går i protestmarsj i miniskjørt.

Bakgrunnen for protestene er drapet på 20 år gamle Ozegecan Aslan - en student som ble bortført og slått ihjel av en bussjåfør som også skal ha forsøkt å voldta henne.

En «invitasjon» Det er antatt at hun forsøkte å holde angriperen på avstand med pepperspray, men han skal ha knivstukket henne og slått henne i hodet med en metallstang. Liket ble funnet i et elveleie noen dager senere skriver BBC.

Miniskjørtet har for demonstrantene blitt et symbol på at kvinner skal tas på alvor, og at det å gå med skjørt ikke er det samme som en «invitasjon».

Mange har også tatt til ordet mot den seksualiserte volden som er et problem i landet, og som et resultat av at tematikken nå kommer til overflaten har mange kvinner delt sine ubehagelige historier i sosiale medier under hashtaggen #sendeanlat.

Kontramelding Flere menn har også ifølge Independent posert for bilder i sosiale medier i miniskjørt for å bryte ned de kjønnsdiskriminernede holdningene som eksisterer i mange miljøer.

En holdning som går på at «dersom en kvinne går i miniskjørt erter og provoserer hun» blir kontret med følgende mantra:

«Hvis et miniskjørt er ansvarlig for alt. Hvis en kvinne som går i et miniskjørt er umoralsk og driver hor. Om hun inviterer til hva som skal skje med henne, da vil vi også sende en invitasjon!»