Tyrkiske myndigheter rasende på Fergie

Prøvde å bløffe seg inn på barnehjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkiske myndigheter raser mot en britisk TV-dokumentar der Sarah Ferguson, hertuginnen av York, bløffer seg inn på tyrkiske barnehjem.

I dokumentaren forteller «Fergie» hvor forferdet hun er over forholdene på barnehjemmene.

Den tyrkiske ministeren for kvinnesaker, Nimet Cubukcu, sier filmen, der den britiske hertuginnen tar seg inn på statlig drevne barnehjem uten lå ha fått tillatelse, har ødelagt diplomatiske forbindelser mellom Tyrkia og Storbritannia.

Cubukcu bestrider også påstander fra Ferguson om at det ikke var mulig å komme inn på barnehjemmene på annen måte.

Ifølge den tyrkiske ministeren åpner de omtalte barnehjemmene for besøk fra diplomater og private veldedighetsgrupper.

- Svertekampanje


- Det er helt tydelig at Sarah Ferguson hadde dårlige hensikter. Sett i lys av at en rapport om Tyrkias framgang i EU-forhandlingene snart blir gitt ut, og at hun er motstander av tyrkisk EU-medlemskap og at hun advarer turister mot å reise til Istanbul, er det tydelig at hun driver en kampanje for å sverte Tyrkias navn og rykte, sa Cubukcu til tyrkisk presse mandag.

TV-dokumentaren skal vises på britisk fjernsyn senere denne uken, og viser hvordan hertuginnen av York forkler seg med parykk og sjal og deretter bløffer seg inn på barnehjem i Ankara og Istanbul sammen med den britiske journalisten Chris Rogers.


Forferdelige
Med skjult kamera filmer de fra barnehjemmene, scener som Rogers i intervju med sin avis Daily Mail beskriver som «forferdelige».

- Barna er kledd i filler, noen har glattbarberte hoder, som gir dem et inntrykk av å være fanger framfor pasienter. I hvert hjørne var det barn som viste tydelige tegn på utilpasshet, sier Rogers.

(NTB)

IRRITERTE TYRKERNE: Sarah Ferguson har irritert på seg tyrkiske myndigheter etter at hun prøvde å bløffe seg inn på et barnehjem. Her sammen med Shimon Peres under feiringen av Peres\' fredssenters tiårsjubileum. Foto: Ariel Schalit, AP
IRRITERTE TYRKERNE: Sarah Ferguson har irritert på seg tyrkiske myndigheter etter at hun prøvde å bløffe seg inn på et barnehjem. Her sammen med Shimon Peres under feiringen av Peres\' fredssenters tiårsjubileum. Foto: Ariel Schalit, AP Vis mer
Tyrkiske myndigheter rasende på Fergie