Tyrkiske myndigheter stenger Facebook og Twitter etter bombeangrepet i Ankara

Deling av bildene kan beskrives som terroristpropaganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyrkiske myndigheter har angivelig pålagt innbyggerne medierestriksjoner og begrenset tilgang til sosiale medier i etterkant av dagens eksplosjon i hovedstaden Ankara, skriver Reuters.

Bilder av eksplosjonen har blitt delt på sosiale medier og en domstol i Ankara har beordret at tilgangen til de populære nettsidene stenges. Myndighetene mener at deling av bildene kan beskrives som å spre terroristpropaganda.

Det er ikke første gang Tyrkia begrenser innbyggernes rett til å ytre seg. I fjor ble Twitter stengt etter at det ble delt bilder av en drept tyrkisk statsadvokat. Blokkeringen ble hevet etter at de sosiale mediene selv fulgte pålegget om ikke å spre bildene av statsadvokaten som blir truet med våpen.

Mellom to busser Minst 34 mennesker mistet livet og 125 ble såret i eksplosjonen som rammet den tyrkiske hovedstaden. Eksplosjonen skjedde like ved den travle Kizilay-plassen, ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden. Det travle shoppingområdet er også et knutepunkt for kollektivtransport.

Mange bussruter har stoppesteder rundt parken og en stor metrostasjon er plassert i området. Lokale medier meldte søndag kveld om at bomba ble utløst mellom to busser som sto ved siden av parken. Bilen skal ha kjørt inn i den ene av bussene bakfra.

Eksplosjonen kommer mindre enn en måned etter at et bilbombe ble utløst i Ankara sentrum og drepte 29 personer. Kurdiske militante grupper tok på seg skylden for dette angrepet. Tyrkiske myndigheter har anklaget den kurdiske YPG-militsen i Syria for å ha utført angrepet i samarbeid med den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia. 14 personer ble siktet etter selvmordsangrepet.

President Recep Tayyip Erdogan erklærte i fjor intensivert kamp mot PKK etter at våpenhvilen mellom PKK og myndighetene brøt sammen

- Mye større Norske Sofie Shirin Furu studerer i Tyrkia og befinner seg i Ankara. Hun var også i den tyrkiske hovedstaden da 28 personer ble drept av en bilbombe i februar. En kurdisk militsgruppe tok da på seg ansvaret for angrepet.
 
- Denne eksplosjonen var mye større enn den forrige. Jeg befinner meg rundt 15—20 minutters kjøring fra stedet, men vi hørte smellet, sa hun til Dagbladet.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer søndagens terrorangrep.

- Jeg uttrykker mine dypeste kondolanser til ofrenes familier og pårørende, og ti detl tyrkiske folket. Jeg ønsker de sårede en full og rask behandling. Det er ingen begrunnelse for slike avskyelige voldshandlinger, og alle NATO-land står i solidaritet med Tyrkia, sier Stoltenberg i en uttalelse.

SENSURERER: Tyrkiske myndigheter har valgt å blokkere tyrkernes tilgang til Facebook og Twitter, opplyser flere lokale medier. Foto: AFP PHOTO
SENSURERER: Tyrkiske myndigheter har valgt å blokkere tyrkernes tilgang til Facebook og Twitter, opplyser flere lokale medier. Foto: AFP PHOTO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer