Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyrkiske soldater drept av bombe i urolig kurderby

Samme sted som bilbombe tidligere i uka.

 KURDERPROTEST:  Kurdere i byen Qamishli nordøst i Syria fordømte lørdag voldshandlingene i den tyrkiske byen Nusaybin og ber det internasjonale samfunnet om å gripe inn. Foto: Rodi Said, Reuters/NTB Scanpix.
KURDERPROTEST: Kurdere i byen Qamishli nordøst i Syria fordømte lørdag voldshandlingene i den tyrkiske byen Nusaybin og ber det internasjonale samfunnet om å gripe inn. Foto: Rodi Said, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem tyrkiske soldater og et medlem av politiets spesialstyrker er drept i et bombeangrep i byen Nusaybin sørøst i landet, medler nyhetsbyrået Dogan.

Den militante kurdiske gruppa PKK hevdes å stå bak angrepet. De tyrkiske styrkene deltok i en militæroperasjon i Nusaybin i Mardin-provinsen da bomben gikk av, heter det i meldingen.

Det har vært portforbud i Nusaybin siden midten av mars i forbindelse med en offensiv for å drive PKK ut av byen.

Ifølge tyrkiske myndigheter har gruppa gravd skyttergraver og bygget barrikader.

Pågrepet
Angrepet kommer bare to dager etter at en bilbombe drepte sju medlemmer av politiets spesialstyrker i den kurdiskdominerte byen Diyarbakir. PKK tok på seg ansvaret for bombeangrepet.

Tyrkiske myndigheter opplyste lørdag at de har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha parkert bombebilen og utløst eksplosjonen idet en minibuss med politifolk passerte.

Mannen skal ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer i området.

Flere sammenstøt
Det rapporteres også om andre sammenstøt i Tyrkia. Ifølge det tyrkiske forsvarets nettside ble en soldat drept i Sirnak lørdag.

I Yuksekova nær grensen til Irak, der det er innført portforbud hele døgnet i forbindelse med en militæroperasjon som startet den 13. mars, mistet et medlem av politiets spesialstyrker livet.

Den kurdiskdominerte landsdelen har vært åsted for harde kamper mellom tyrkiske soldater og kurdiske opprørere siden en skjør våpenhvile brøt sammen i fjor sommer.

Hundrevis av sikkerhetsstyrker er drept i kampene. Erdogan sa tidligere denne uken at 335 medlemmer av sikkerhetsstyrkene har blitt drept i kampene, samtidig som 5 359 militante har mistet livet.

(NTB - AFP - Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram