Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk avis advarer mot bølge av terrorangrep over hele Europa

Skal ha hatt kontakter.

FLERE ANGREP: Terrorangrepene i Paris kan være starten på en bølge av angrep i Europa. Det er kommunikasjoner mellom IS-ledere som er fanget opp av amerikansk etterretning, et signal om, ifølge avisa Bild. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Bild.de
FLERE ANGREP: Terrorangrepene i Paris kan være starten på en bølge av angrep i Europa. Det er kommunikasjoner mellom IS-ledere som er fanget opp av amerikansk etterretning, et signal om, ifølge avisa Bild. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: Bild.de Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorangrepene i Paris kan være starten på en bølge av angrep i Europa. Det er kommunikasjoner mellom IS-ledere som er fanget opp av amerikansk etterretning, et signal om, ifølge avisa Bild.

Kort etter Paris-terroren fanget National Security Agency (NSA) opp kommunikasjoner der ledere av IS varslet neste bølge med angrep, ifølge anonyme kilder i USAs etterretning som Bild siterer.

Paris nevnes som opptakten til terrorbølgen i europeiske byer, som også angivelig skal ramme blant annet Roma, skriver avisa. En konkret angrepsplan er imidlertid ikke kjent.

Den amerikanske etterretningen har også opplysninger som tyder på at brødrene Kouachi hadde kontakter i Nederland.

17 mennesker ble drept da Kouachi-brødrene og Amedy Coulibaly denne uka angrep satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris. De tre gjerningsmennene ble alle drept av fransk politi.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.