Tysk containerskip krasjet med indisk krigsskip

Indiske sjøfartsmyndigheter har beordret full gransking etter hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På høylys dag kolliderte det tyskeide containerskipet MV Nordlake - som seiler under kypriotisk flagg - med det indiske krigsskipet INS Vindhyagiri på marinens havneområde i Mumbai.

Ingen personskader eller oljeutslipp er rapportert etter ulykka, men indiske sjøfartsmyndigheter har krevd full granskning etter hendelsen, og containerskipet er holdt tilbake for nærmere undersøkelser.

- Alvorlig hendelse Fregatten INS Vindhyagiri var inne i havna etter å ha feiret «en dag på sjøen» med familier ombord da det kolliderte med det fullastede containerskipet MV Nordlake.

- Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken til ulykka, men ser svært alvorlig på hendelsen, og har krevd full granskning, sier en talsmann for indiske sjøfartsmyndigheter til ThebollywoodActress.

- Sprekk i skroget Den skadde indiske fregatten, som angivelig skal ha fått en sprekk i skroget etter kollisjonen, ble brakt til marinebasen Dockyard.

- Værforholdene var svært gode, og det er overraskende hvordan de to skipene kunne kollidere på en vakker solfylt ettermiddag, sier talsmannen.  - Beslaglagt Papirene til MV Nordlake ble rutinemessig beslaglagt i påvente av den videre etterforskningen etter ulykka, og hvor omfattende de materielle skadene på skipene er, er ennå ikke fastslått.   Det tyske skipet, som tilhører rederiet «NORD» Klaus E. Oldendorff, er 175 meter lang og var fullastet med containere da kollisjonen fant sted. De to siste årene har det vært tre større skipskollisjoner i samme havneområde, og indiske sjøfartsmyndigheter planlegger en større omlegging av sitt kommunkasjonssystem for skipstrafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer