Tysk delstat forbyr lærere å bruke muslimsk hodeplagg

Myndighetene i den tyske delstaten Baden-Württemberg bestemte tirsdag at kvinnelige lærere ikke lenger får lov til å undervise med det muslimske hodeplagget hijab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig blir det ikke innført restriksjoner på bruk av kristne og jødiske symboler.

Loven ble vedtatt etter at tysk høyesterett i september ga grønt lys for at forbud kunne innføres på delstatsnivå. Den må ratifiseres av delstatsforsamlingen, trolig i januar, men dette anses kun som en formalitet.

- Loven har som formål å forby delstatens lærere å bære symboler som kan anses som politiske, sier delstatsminister Erwin Teufel fra det konservative partiet CDU.

Delstatens kulturminister Annette Schavan mener at hodeplagget er et symbol for kulturelle forskjeller og at det er kvinneundertrykkende.

Kristne og jødiske symboler ble ikke forbudt fordi verdiene de representerer utgjør en viktig del av utdanningssystemet, ifølge myndighetene.

Menneskerettsgrupper og muslimske organisasjoner i Tyskland mener at retten til å bære hodeplagg er en del av religionsfriheten. Muslimenes sentrale råd har tidligere uttalt at en lov som forbyr bruk av hijab, vil hindre integrasjon og resultere i en omfattende diskriminering av muslimer, særlig kvinner.

(NTB-AFP)