Tysk dommer på norsk frimerke

Det liker ikke dommer Lars Johan Hammer noe særlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske fotballdommeren som ved en feiltakelse er avbildet på 1,3 millioner norske frimerker, tar det hele med et smil. Men den norske dommeren som skulle vært avbildet, ble paff da han så frimerket.

Norway Cup-dommeren Lars Johan Hammer fra Ørsta kom sist fredag til Oslo i forbindelse med et PR-arrangement der det nye frimerket skulle presenteres. Informasjonssjef Line Fredriksen i Posten var en av dem som møtte Hammer da han ankom hovedstaden.

- Da så jeg med en gang at det ikke var han som var på bildet, sier Fredriksen til NRK.

Heller ikke Hammer kunne konstatere annet enn at det ikke var ham.

- Mannen på frimerket var ikke meg. Jeg har verken briller eller bart, noe mannen på frimerket har. Jeg ble helt paff, forteller Lars Johan Hammer til Sunnmørsposten.

Morer seg

Fotballdommer Lars Johan Hammer fikk beskjed fra Posten om at han skulle være motiv på et nytt frimerke. Bildet var tatt under Norway Cup i Oslo i 1997, ifølge Aftenposten. Dommerfrimerket er ett av flere i en serie som lanseres lørdag i forbindelse med Norges Fotballforbunds 100-årsjubileum.

Dommerkontakt Søren Bach i Danacup kjente straks igjen mannen som den tyske fotballdommeren Peter Hertel da NRK viste ham et bilde av frimerket.

Da NRK ringte Hertel trodde tyskeren knapt det han hørte.

- Men det der ikke noe problem. Jeg morer meg over dette, sier han.

- Ære

Line Fredriksen regner med at en slik tabbe ikke vil gjenta seg.

- Det har aldri skjedd tidligere at vi har gjort en sånn feil, så jeg regner med at det blir fulgt opp skikkelig i framtiden og at det ikke skal gjenta seg, sier Fredriksen.

Hun håper at dommer Hertel ser med blide øyne på å skulle bli klistret på norske kort og brev.

- Vi kommer til å ta kontakt med ham umiddelbart og forklare situasjonen. Så håper vi han synes det er en ære å være på norske frimerker, sier Fredriksen.

(NTB)