Tysk domstol gir flyselskap rett til å nekte israelere

En tysk domstol fastholder at Kuwait Airways er i sin fulle rett til å nekte israelske statsborgere om bord i sine fly.

-RETT: En tysk domstol fastholder at Kuwait Airways er i sin fulle rett til å nekte israelske statsborgere om bord i sine fly. Foto: Gustavo Ferrari/AP/Scanpix
-RETT: En tysk domstol fastholder at Kuwait Airways er i sin fulle rett til å nekte israelske statsborgere om bord i sine fly. Foto: Gustavo Ferrari/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En israelsk statsborger gikk i 2016 rettens vei i Tyskland, etter å ha blitt nektet å fly med Kuwait Airways fra Frankfurt til Bangkok, til tross for at vedkommende hadde gyldig billett.

Flyselskapet viste til en kuwaitisk lov fra 1964, som forbyr kuwaitere å gjøre forretninger med israelske statsborgere. Passasjeren som ble nektet, fikk imidlertid tilbud om plass på et fly fra et annet selskap.

Passasjeren gikk likevel rettens vei, men fikk ikke medhold. Anken førte heller ikke fram.

En domstol i Frankfurt slår fast at Kuwait Airways ikke kan pålegges å bryte loven og risikere straffeforfølgelse i opprinnelseslandet, men det understrekes at kjennelsen ikke tar stilling til selve loven.

Domstolen avviser også passasjerens krav om erstatning for diskriminering og viser til at lovverket i Tyskland bare gjelder diskriminering på bakgrunn av rase, etnisk bakgrunn eller religion, ikke nasjonalitet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer