TILLATER NAZIMARKERING: Tusener av nynazister er ventet i Dresden lørdag etter at en tysk domstol godkjente en markering i anledning 65-årsdagen for den allierte bombingen av byen. Foto: AFP PHOTO/MATTHIAS HIEKEL/SCANPIX
TILLATER NAZIMARKERING: Tusener av nynazister er ventet i Dresden lørdag etter at en tysk domstol godkjente en markering i anledning 65-årsdagen for den allierte bombingen av byen. Foto: AFP PHOTO/MATTHIAS HIEKEL/SCANPIXVis mer

Tysk domstol tillater nazimarkering i Dresden

Motstanderne oppfordrer byens innbyggere til å delta i fredelige demonstrasjoner for å blokkere nynazistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tusener av nynazister er ventet i Dresden lørdag etter at en tysk domstol godkjente en markering i anledning 65-årsdagen for den allierte bombingen av byen.

Motstanderne av den årlige nynazistiske markeringen, som er organisert i Dresden uten nazister-alliansen, oppfordrer byens innbyggere til å delta i fredelige demonstrasjoner for å prøve å blokkere nynazistene.

Av frykt for uro forsøkte Dresdens myndigheter å nedlegge forbud mot markeringen, men fikk ikke medhold av retten. Politiet venter at minst 6.500 høyreekstremister kommer til Dresden.

- Nynazister er ikke bare et regionalt problem, det angår hele verden, sier fagforeningslederen Frank Werneke som er med i alliansen mot nynazistene.

(NTB)