Tysk familie kidnappet av pirater

Holdes fanget i somalisk utbryterrepublikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En tysk familie - mann, kone og barn - var på vei fra Egypt til Thailand da yachten deres ble bordet av pirater i Adengulfen utenfor Jemen. Familien ble deretter kidnappet sammen med båtens franske kaptein og ført til Somaliland, melder nyhetsbyrået Deutsche Presse-Agentur.

- Gislene holdes fanget i et fjellområde nær Qow, mellom Somaliland og Puntland, sier visepresident i Somaliland Ahmed Youssef Yassin til Reuters.

Kystvakten i Somaliland skal ha forsøkt å fange sjørøverne da de entret somalilandsk farvann, men uten suksess. Myndighetene i utbryterrepublikken har nå iverksatt en operasjon for å få løslatt gislene.

Lokal demonstrasjoner

Gisseltakingen har blitt møtt med stor motstand av lokalbefolkningen i Somaliland.

- De eldste har gått opp i fjellene for å snakke med kidnapperne, og det sivile samfunnet har mobilisert en protestmarsj opp fjellet, opplyser en bistandsarbeider fra Horn Relief.

En av eldre mennene hevder overfor BBC News at han forhandler med piratene om løslatelse av gislene. Han ber myndighetene vente med å bruke militærmakt for å frigi gislene.

Det er foreløpig usikkert hva slags løsepenger piratene krever.

HER PATRULJERER DEN JEMENITTISKE KYSTVAKTEN ADENGULFEN: Men de har lite å stille opp med mot piratene som herjer i farvannet. Foto: AFP PHOTO/KHALED FAZAA
HER PATRULJERER DEN JEMENITTISKE KYSTVAKTEN ADENGULFEN: Men de har lite å stille opp med mot piratene som herjer i farvannet. Foto: AFP PHOTO/KHALED FAZAA Vis mer

Piratbefengt farvann

Det siste halvåret har det vært usedvanlige mange tilfeller av sjørøveri i Adengulfen. Pirater har bordet mer enn 25 fiskebåter, fraktskip og private yachter.

I april ble den fransk yachten «Le Ponant» med over 30 besetningsmedlemmer tatt som bordet av pirater. Gisseldramaet varte i en uke, til de ble satt fri av en fransk elitestyrke.

I mai ble det russiske fraktskipet «Amiya Scan» tatt av pirater. Besetningsmedlemmene er fremdeles i piratenes varetekt.