Tysk forslag: - Send afrikanske flyktninger tilbake til Afrika

Det tyske innenriksdepartementet foreslår å stenge veien til Europa for afrikanere.

REDDES. Afrikanske flyktninger plukkes opp i Middelhavet. Foto: AFP/ARIS MESSINIS/NTB/Scanpix
REDDES. Afrikanske flyktninger plukkes opp i Middelhavet. Foto: AFP/ARIS MESSINIS/NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For å vise at Europa ikke er åpent for økonomiske emigranter fra Afrika, vil departementet plukke opp afrikanere fra båter i Middelhavet og returnere dem til Afrika før de kommer til Europa. Slik det er nå, plukkes flyktningene opp i båter i Middelhavet og fraktes til Europa, de fleste til Italia.

- Følg Australia

Det vil Innenriksdepartementet i Tyskland ha en slutt på. Hvis forslaget - som foreligger som et notat - blir politikk, så vil det snu opp ned på det som har blitt oppfattet som Tysklands åpne og generøse flyktningpolitikk.

Innenriksdepartementet skriver at EU bør følge Australias politikk, som er at flyktninger som blir plukket opp på havet bør sendes til leirer i tredjeland, og i praksis veldig sjelden noen gang får sette sin fot på australsk jord.

- Å utelukke muligheten til å komme fram til Europas kyst kan overbevise migrantene om at de bør unngå å legge ut på en livstruende og dyr reise. Målet må være å fjerne grunnlaget for organisasjoner som driver med menneskesmugling, og redde migranter fra den livsfarlige reisen, sier en talskvinnen for departementet, ifølge avisa The Independent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer