Tysk gissel løslatt i Filippinene

Pagadian (NTB-Reuters): Den tyske forretningsmannen Robert Buehs fikk friheten tilbake fredag etter å ha vært holdt i fangenskap av en islamsk militant gruppe i 107 dager i det sørlige Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterkt svekket og oppspist av mygg ble den 50 år gamle Buehs utlevert til sin filippinske svigerfar i landsbyen Gapo. Det ble utbetalt nærmere 790 000 kroner i løsepenger for Buehs, som ble kidnappet på vei hjem fra arbeid 9. september.

Den islamske frigjøringsfronten (MILF) deltok i forhandlingene som førte til løslatelsen.

Over 200 mennesker er blitt utsatt for kidnapping på Filippinene i år. Etter Buehs kidnapping ble to romersk-katolske misjonærer, fra Irland og Belgia, kidnappet og senere løslatt.

Problemene med lov og orden på Filippinene ble sterkt markert tidligere denne måneden da den etniske kinesiske befolkningen - som ofte er mål for kidnappingsaksjoner - gjennomførte en dags streik.

Den militante separatistgruppen MNLF undertegnet i fjor en fredsavtale med regjeringen, mens MILF fører fredssamtaler med den. En annen gruppe, Abu Sayyaf, har imidlertid avslått enhver forhandlingsvilje og er beryktet for sine terroraksjoner mot kristne mål sør i landet. (NTB)