Tysk HA-sjef skutt på åpen gate

Svever mellom liv og død. Tysk politi frykter omfattende bandekrig som kan spre seg over landegrensene.

KONFISKERT: I slutten av mai ble det lagt ned forbud mot Hells Angels i Berlin. Politiet har foretatt talløse raid og konfiskert mye utstyr. Foto: EPA/FLORIAN SCHUH
KONFISKERT: I slutten av mai ble det lagt ned forbud mot Hells Angels i Berlin. Politiet har foretatt talløse raid og konfiskert mye utstyr. Foto: EPA/FLORIAN SCHUHVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Presidenten for Hells Angels Nomads løste sjøl opp avdelinga i Berlin, etter at myndighetene i forrige uke forbød chapteret «Berlin City». 

Andre S. har i mange år vært den ubestridte sjefen for Hells Angels i den tyske hovedstaden. 

Han regnes som ekstremt mediesky og det eksisterer få bilder av mannen - som har et strafferegister på lengde med et vondt år.

Skutt
47-åringen var klokka tre søndag morgen på vei til hjemmet sitt i bydelen Hohenschönhausen i Berlin, da han stoppet motorsykkelen for å snakke med en annen mann - også på motorsykkel. 

Vitner hørte hvordan han ropte «hva i all verden gjør du her?», før han ble skutt en rekke ganger med pistol.  Seks skudd traff i brystet og magen.  Den ene kula skal ha truffet hjertet, og overlevelsessjansene regnes som små. 

Andre S. blir bevoktet av tungt bevæpna politi.

Mc-forbud
Politiet i mange av de 16 tyske delstatene har de siste ukene skifta strategi overfor de kriminelle mc-miljøene, etter at Bandidos og Hells Angels åpenbart er i ferd med å la stridigheter om kontroll over narkoomsetning, organisert prostitusjon, menneskesmugling og menneskehandel eskalere til åpen krig. 

Mer enn 1000 betjenter deltok i siste uke da ordensmakten slo til mot 80 Hells Angels-adresser i Berlin og omland.  Nesten like mange var med, da politiet i Hannover raidet klubbmedlemmers hjem, og også stormet presidentens private fort utenfor byen. 

Vedkommende regnes som øverste HA-sjef i Tyskland, og den nå dødlig sårede Andre er hans nestkommanderende.

Internasjonal spredning
-Hvis dette er et attentat fra Bandidos side, står vi ikke bare overfor en bandekrig her i landet.  Da vil aggresjonene også spre seg til resten av verden, sier en polititalsmann anonymt til Bild Zeitung.

Andre S. knyttes til de samme typene lovbrudd som de kriminelle mc-bandene tradisjonelt er kjent for å drive med. 

Han var også innehaver av kneipa «Germanenhof», som ikke er møtested for mc-kamerater, men derimot et kjent treffsted for små og store høyreekstremister.

Nazikneipe
Etter at de to avdelingene i Berlin nå er nedlagt, hadde de tidligere helvetesenglene delt seg i to grupper.  

Mens mange ønsker å fortsette som medlemmer i andre avdelinger av Hells Angels, skal andre ha gi uttrykk for at de vil forlate miljøet før den åpne - og blodige - krigen er et faktum. 

I dette spillet var Ande S. sentral.  Selv om tyske medier mener at etterforskerne har en ide om hvem som avfyrte de seks skuddene mot Andre S., er det fremdeles ikke sendt ut noen etterlysning etter navngitt gjerningsmann. 

Skulle vedkommende vise seg å være tilknyttet Bandidos, kan det bryte ut krig når som helst, mener observatører.