DREPT: Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert er drept i et amerikansk luftangrep i Syria, ifølge amerikanske tjenestemenn. Cuspert ble tidligere i år satt på USAs terrorliste for sin tilknytning til IS. Foto: AFP  / DPA/ DI MATTI
DREPT: Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert er drept i et amerikansk luftangrep i Syria, ifølge amerikanske tjenestemenn. Cuspert ble tidligere i år satt på USAs terrorliste for sin tilknytning til IS. Foto: AFP / DPA/ DI MATTIVis mer

- Tysk IS-rapper drept i amerikansk luftangrep

IS-rapperen «Deso Dogg» skal ha blitt drept i et amerikansk luftangrep i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tysk rapper som har deltatt i flere propagandavideoer for opprørsgruppen IS, er drept i et amerikansk luftangrep i Syria, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Dennis Cuspert er født i Berlin og var tidligere en populær rapper kjent under navnet «Deso Dogg». For noen år siden dreide han oppmerksomheten sin mot militant islam, og i 2012 ble han del av Den islamske staten (IS).

En amerikansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået Reuters at Cuspert trolig ble drept i et angrep 16. oktober i år, sammen med to andre personer.

Rapperen har figurert i flere propagandavideoer hvor han prøver å lokke utlendinger til å slutte seg til islamistorganisasjonen.

En video fra 2014 viser Cuspert holde opp et avkappet hode som han sa tilhørte en mann som ble henrettet for å motarbeide IS.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram