Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tysk-italiensk telefusjon

Den tyske telegiganten Deutsche Telekom har inngått en avtale om sammenslåing med selskapet Telecom Italia, opplyser kilder i Bonn. De to selskapene har varslet en pressekonferanse i London torsdag, der det er ventet at fusjonen blir presentert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået DPA opplyser at avtalen er i havn etter flere dagers spekulasjoner om en nær forestående sammenslåing. Det nye selskapet får en markedsverdi på 200 milliarder dollar.

Under EUs finansministermøte i Dresden ga både tyske Hans Eichel og italienske Carlo Azeglio Ciampi grønt lys for den planlagte fusjonen.

Så sent som i forrige uke avviste Deutsche Telekom opplysninger i avisen Financial Times om at det pågikk forhandlinger om en fusjon. Telecom Italia har stått i fare for å bli overtatt av Olivetti spA.

Franske Telecom, som har en samarbeidsavtale med Deutsche Telekom, opplyser at dette samarbeidet kan komme i fare hvis det tyske selskapet blir slått sammen med det italienske.

(NTB-DPA)